מומחי האפייה • נטלי לוין, עוגיו.נט

 
קינוח אטלס של נטלי לוין
קינוח אטלס של נטלי לוין צילום: נטלי לוין
 
עודכן 00:30 22/05/2013
אוכל ורק אוכל

לפני יותר מ-4 שנים הקימה נטלי לוין את הבלוג האהוב עוגיו.נט, בו היא מציגה מתכונים מפתים למאפים מכל הסוגים. בראיון היא מספרת על סדרת סרטוני הסטופ מושן החדשה שהשיקה ומסבירה למה קונדיטוריה משלה לא על הפרק, לפחות כרגע

 
 
 
 
 
נטלי לוין
נטלי לוין צילום: נועם יוסף

קוראים לה נטלי לוין, אבל רובנו מכירים אותה כעוגיו.נט, בעלת בלוג האפייה האהוב שפועל כבר יותר מ-4 שנים. את דריסת הרגל שלה בתחום האפייה עשתה בלימודי קונדיטוריה ב"בישולים" בשנת 2006. לאחר שסיימה החלה לעבוד בקונדיטוריות ובמסעדות שונות, ביניהן: קונדיטוריית מתוקה, מסעדת צפרה של השף אבי קונפורטי ומסעדת מו ומו ברחובות.


ואיך בכלל נולד הבלוג עוגיו.נט? נטלי מספרת כי במהלך העבודה בתחום צברה לא מעט ניסיון ורצתה שיהיה מקום אחד שירכז את כל המתכונים שהיא מכינה. לבן זוגה היה בלוג מוסיקה לפני ומתוך רצון שגם לה יהיה מקום "משלה" ברשת, נעזרה בו (וממשיכה להיעזר המון גם היום) בבניית עוגיו.נט. הבלוג הוקם בתחילת 2009 ומתעדכן פעם בכמה ימים באופן קבוע. בשנה האחרונה העיצוב גם השתנה לחלוטין והאתר נראה שונה לגמרי ממה שהיה כשהוקם.

 

התחלת לאחרונה לעשות סרטוני סטופ מושן. מה רע בכתבות סטילס רגילות?

נחשפתי לסרטוני סטופ מושן רבים בשנתיים האחרונות והרעיון מאוד מצא חן בעיני. כשפגשתי לראשונה את שחר פליישמן וראיתי סרטונים קודמים שצילם ביחד עם השפית סבינה ולדמן, לא היה לי ספק שבשלב מסוים ניצור סרטונים כאלה. אני חושבת שמעבר לעובדה שהסרטונים מראים את כל דרך ההכנה (ואין ספק שזה משהו שאנשים מחפשים ומאוד אוהבים), יש בהם משהו מאוד "נכון" ועדכני לתקופתנו, ובכמה דקות בודדות של סרטון קצבי אפשר ללמוד המון על הכנה של מתכון, קל או מסובך ככל שיהיה.

 

>> צפו: נטלי מכינה עוגת גבינה אפוייה עם פטל וקרמבל עוגיות

 

כמעט כל הפעילות שלך מתבצעת ברשת. מתי נראה את חנות העוגיות של עוגיו.נט?

בעבר יצא לי למכור קצת עוגות וקינוחים מהבית, אך לצערי בארץ מאוד קשה להחזיק עסק שפועל באופן בלעדי על קינוחים ומתוקים, בלי שום דבר מסביב. כרגע אין ממש מחשבות קונקרטיות על פתיחת מקום, אבל אין לי ספק שבבוא היום, אם כל התנאים יאפשרו זאת, יהיה מקום בו אפשר יהיה לרכוש קינוחים ומתוקים מעשה ידיי. כיום אפשר להסתפק בלהכין אותם בבית מהמתכונים הרבים בבלוג.

 

מתי ידעת שקינוחים זה הדבר?

מאז ומתמיד אהבתי מתוק, ועוד בילדות שלי, כשאפיתי יחד עם שתי הסבתות שלי נהניתי מכל רגע. יש המון חופש יצירה בקינוחים (ובתחום הקולינרי בכלל), ובגלל שאני טיפוס יצירתי אפייה מאתגרת ומספקת אותי, ואני משתדלת להכין דברים חדשים בכל פעם.

 

אם היית בצק, איזה בצק היית?

בצק קרואסון או דייניש הם האהובים עלי ביותר - להכנה ולאכילה. מדובר בבצקי שמרים מפונקים ממש, שעוברים תהליך של קיפול חמאה שבמהלך האפייה גורם לכך שנוצרים בהם "עלעלים" דקיקים ויפהפיים (בדומה לבצק עלים). אני אוהבת את העבודה שמאחורי הבצקים האלה, ובכל פעם שאני מכינה אני חושבת על טעמים מיוחדים שאפשר להכניס בבצקים עצמם, מעבר למילוי.

 

ממה את הכי נהנית באפייה?

אני נהנית מהדרך הארוכה שמתחילה במחשבה על הקינוח אותו אני רוצה להכין, כולל רישום וסקיצה קטנה שאני מכינה על גבי דף נייר, ומסתיימת במשהו טעים שיוצא מהתנור.חוץ מזה אני גם מאוד אוהבת לקשט עוגות וקינוחים ולקבל השראה ממגוון מקורות - זהו עולם שלם של חופש ויצירה.

 

מאפה שמלווה אותך מהילדות

הרולדה של סבתא שלי. זוהי רולדה מבצק טורט עדין במילוי קצפת וריבת תותים, וכמה שהיא פשוטה - ככה היא טעימה ואני לא מכירה אף אחד שיסרב לפרוסה ממנה. את המתכון לרולדה פרסמתי בבלוג כבר לפני כמה שנים וזהו אחד המתכונים הנצפים ביותר. במהלך השנים גם הכנתי לא מעט גרסאות משודרגות שלה, אבל בשורה התחתונה - אין על המקור ואני מתגעגעת לרולדה שסבתא שלי הכינה בכל פעם מחדש.

 

 
מילפיי שוקולד במילוי פטיסייר ערמונים
מילפיי שוקולד במילוי פטיסייר ערמונים צילום : נטלי לוין
 

מאפה אחד שכשל

קי ליים פאי (שלימים קיבל את השם "קיא" ליים פאי). לפני כמה שנים נפלו לידיי כמה ליים טריים והחלטתי לנסות להכין קי ליים פאי. מצאתי איזשהו מתכון שנראה לי די טוב, אבל התוצאה שיצאה מהתנור הייתה אסון קולינרי לא מעורר תיאבון ועם טעם ממש איום. יום יבוא ואולי אנסה להכין שוב.

 

מה נותן לך השראה?

אתרים, ספרים, צלמים וקונדיטורים מהארץ ומרחבי העולם, בראשם הפטיסרי הצרפתי, לו יש לי פינה חמה בלב. באופן כללי יש פריחה מטורפת בתחום הקולינרי וזה מבורך בעיני. אני חושבת שאפשר ללמוד מכל אחד ומשתדלת תמיד להיות קשובה למה שקורה בתחום.

 

מה הקינוח הכי מטורף/מרשים שהכנת?

באירועים מיוחדים אני משתדלת להכין קינוחים מרשימים במיוחד, ולפעמים הם גם קצת מטורפים מבחינת כמות ההשקעה והזמן שהם דורשים. כמה קינוחים כאלה מתוך הבלוג: עוגת מוס שוקולד עם פיסטוק ופטל שהכנתי לפסח האחרון, מילפיי שוקולד במילוי קרם פטיסייר ערמונים וטראפל שוקולד ופרנג'ליקו, שחזור מנת כדור האטלס שהוכנה במאסטר שף ועוד.

 

טיפ למי שרוצה לאפות כמו מקצוען

לקנות משקל דיגיטלי ולהשאיר את הכוסות לשתייה בלבד. לכל אחד יש כוס אחרת בבית, אז הציפייה שמתכון שכתוב במידות נפח יעבוד לכולם בדיוק אותו הדבר די מוטעית מהיסוד. מלבד זאת, אני ממליצה תמיד לעבוד עם מתכונים רציניים ובדוקים, בלי קיצורי דרך שלא לצורך, וכמובן לעקוב אחר המתכון צעד אחר צעד, לפחות בפעם הראשונה שמכינים, ורק לאחר מכן להוסיף או לשנות דברים לפי הטעם האישי.

 

לעוד מתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

בורקיטס גבינות מבצק פריך
המדריך המלא להכנת קיש ופשטידה
עוגת מוס גבינה לימונית

 

 
  
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.