השפית רינה פושקרנה מנה ראשונה

 
עודכן 17:51 05/07/2007
מערכת לרדת בגדול

סמוסה ירקות

 
 
 
 
 
החומרים ל- 14 מנות

200 גר' קמח רגיל
1 כפית מלח
2 כפיות שמן קנולה
10 כפות מים קרים

למלית

50 גר' אפונה ירוקה - מבושלת
50 גר' גזר - מבושלות
1 כפית זנגביל טרי מגורר
1 כפית שום כתוש
½ כפית כורכום
½ כפית מלח
½ כפית פפריקה
1/2 כפית גראם מאסלה
כפית גרגרי כמון
1 כפית מיץ לימון
2 כפיות שמן קנולה
כוסברה

אופן הכנה

1. בסיר, מבשלים את האפונה והגזר עד שיהיו רכים, מסננים ומניחים בצד.
2. יוצקים כף שמן קנולה למחבת טפלון חמה ומוסיפים את זרעי הכמון הזנגביל הג'ינג'ר והשום.
3. מאדים תוך ערבוב משך 5 דקות עד שמשחים קלות.
4. מוסיפים את שאר חומרי המלית (הירקות- שעועית, אפונה, גזר) וממשיכים לבשל תוך ערבוב 5 דקות.
5. מועכים הכל, מוסיפים מלח ומיץ לימון כורכום וגראם מאסלה ומבשלים 10 דקות. מוסיפים כוסברה טרייה.
6. מעבירים לקערה ומניחים להתקרר.
7. מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
8. מחלקים את הבצק למספר שווה של כדורים. על משטח מקומח, משטחים כל כדור לעיגול דק.
9. מסמנים את מחצית העיגול ובכף היד יוצרים חצי ירח. מעצבים לקונוס ומהדקים בקצוות.
10. ממלאים את הקונוסים בתערובת הירקות, ומהדקים את שולי הקונוס. מרטיבים את השוליים במים קרים כדי להבטיח שידבק היטב.
11. מחממים תנור מראש על חום גבוה, מכניסים ומורידים ל100 מעלות למשך 20 דקות. אפשר גם לטגן במחבת בכף שמן משני הצדדים להשחמה
12. שמים בצלחת 2 יחידות ומגישים עם רוטב עגבניות ונענע.

רוטב צ'אטני (עגבניות עם נענע)
1 עגבניה
1 שום
כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
נענע
הכנה - מערבבים ומבשלים בסיר 5 דקות.

סה"כ מנה – 100 קלוריות
 
  
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.