הכל כבר בפנים: על המבורגר בירה שמעתם?

 
עודכן 18:01 24/06/2018

מצד אחד עסיסי, מצד שני משכר ומצד שלישי יצליח לשכנע גם קרניבורים אדוקים ביותר. הכירו את ההמבורגר שימלא את הבית בריחות בירה, ואז יהפוך לקציצה מדהימה

 
 
 
 
 

 

מצרכים

 

150 גר' טופו (1/2 חבילה), מגורר דק בפומפייה
2 כוסות חומוס מבושל (אפשר גם קפוא או מקופסת שימורים)
4 כפות קמח מלא (אפשר גם קמח חומוס לנמנעים מגלוטן)
2 כפות רוטב ברביקיו
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה
1 בצל, פרוס לפרוסות
1/2 כוס בירה בהירה

 

אופן ההכנה


טוחנים במעבד מזון את החומוס ומעבירים לקערה יחד עם הטופו. מחממים במחבת כף שמן זית אחת, מטגנים את הבצל עד להזהבה ומעבירים לקערה. 
מוסיפים את שאר המצרכים (מלבד שמן הזית), ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים לשעה למקרר כדי שכל הטעמים יתמזגו.
בעזרת ידיים רטובות קורצים קציצות שטוחות ומניחים על גבי נייר אפייה. מזלפים את שארית שמן הזית על הקציצות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים ושומרים בצד (אפשר גם להקפיא).
לפני ההגשה - מחממים מחבת פסים או את המנגל, משמנים כל קציצה היטב בשמן זית וצולים על המחבת החם במשך 3-2 דקות מכל צד. מגישים חם.

 

 
המבורגר מחומוס טופו ובירה
המבורגר מחומוס טופו ובירה צילום : ברק מלמד
 

ואם כבר המבורגר, איך אפשר בלי לחמנייה?

 

לחמניית סלק מקמח כוסמין מלא


מצרכים

 

1 סלק בינוני
250 גר' קמח לבן
250 גר' קמח כוסמין מלא
1/2 כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
6 כפות שמן זית
קורט מלח
קובית שמרים

 

לציפוי:
2 כפות סילאן
3 כפות מים
שומשום שחור

 

אופן ההכנה


מכינים את הבצק - שופכים לקערה עמוקה את הקמח והמלח ומערבבים היטב. ממיסים את קוביית השמרים עם 3-2 כפות מים חמימים בקערה קטנה, ומוסיפים פנימה את הסוכר.
מערבבים ומניחים בצד ל-10 דקות. קולפים את הסלק וחותכים לקוביות בינוניות, מוסיפים 3-2 כפות מים ומערבבים היטב. מעבירים למיקרוגל לחימום של 10 דקות (אפשר גם לבשל בסיר עם מים רותחים).
שופכים את מי הבישול ומעבירים את הסלק למעבד מזון עם 1/2 כוס מים בטמפרטורת החדר. טוחנים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה ונוזלית.
מעבירים את מחית הסלק לקערה עם תערובת הקמח, מוסיפים פנימה את תערובת השמרים ואת השמן ומערבבים היטב עד לקבלת בצק ורוד במרקם אחיד ודביק (במידה שהבצק מאוד דביק ונוזלי, הוסיפו מעט קמח).
לשים את הבצק בעזרת הידיים במשך כ-3 דקות, מכסים במגבת ומעבירים הצידה להתפחה במשך כשעה. לאחר כשעה, יוצרים מהבצק לחמניות בגודל שווה ומסדרים על תבנית האפייה להתפחה במשך כשעה נוספת (שימו לב: יש לשמור על מרווח של 10 ס"מ לפחות בין לחמנייה ללחמנייה).
לאחר ההתפחה השנייה מכינים את הציפוי - לקערה קטנה מוסיפים את הסילאן ואת המים ומערבבים היטב. מברישים כל לחמנייה במעט סילאן, ומפזרים מעל מעט שומשום שחור. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-15 דקות.


המתכונים באדיבות המתכונאי והבלוגר האוכל חגי לפלר

 

 
  
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.