השידוך המושלם: פילה לברק אסייתי עם קוסקוס, כן כן, שמעתם נכון

 
עודכן 18:35 11/06/2018

מסתבר שדג אסייתי עסיסי בבישום ג'ינג'ר יחד עם קוסקוס אוורירי הוא שידוך משמיים. המתכון הבא מתאים לכל גיל והעדפה, והולך להפוך לבן בית אצלכם במטבח

 
 
 
 
 

לברק אסייתי על קוסקוס אוורירי


המתכון באדיבות סטייליסטית האוכל פאולין שובל

 

מרכיבים:


2 פילה לברק
3-4 גבעולי בזיליקום
1 בצל סגול גדול
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
1/2 כפית זרעי שומר
1 עלה דפנה
1 צ'ילי אדום טרי
200 גרם קוסקוס מלא
250 גרם ירקות ירוקים: ברוקולי, אפונת שלג, שעועית ירוקה
1 לימון (לקליפה ומיץ)
מלח ופלפל לפי הטעם

מעט שמן זית

 

 
פילה לברק עם קוסקוס וירקות מאודים
פילה לברק עם קוסקוס וירקות מאודים צילום : לבחור נכון עם מיכל צפיר
 

אופן ההכנה:

מתבלים את הדגים: מניחים את פילה הלברק על צלחת, מטפטפים שמן ומתבלים במלח ופלפל שחור. שמים בצד.
מכינים את שאר המרכיבים: מפרידים את עלי הבזיליקום ומניחים בצד, קוצצים דק את הגבעולים. קולפים וקוצצים את הבצלים, חוצים את הצ'ילי, מורידים את הזרעים וקוצצים דק. חותכים את הירקות גס ושמים בצד. מגררים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ. שומרים בצד.
מבשלים את הירקות בסיר על להבה בינונית, מחממים 2-3 כפות שמן זית. מוסיפים את גבעולי הבזיליקום, את הג'ינג'ר ואת הבצל. מטגנים בעדינות במשך כ-5 דקות תוף ערבוב או עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את זרעי השומר ואת עלה הדפנה, מתבלים במלח ופלפל.
מבשלים את המנה בשכבות: מפזרים את הקוסקוס על הבצל באופן שווה. יוצקים מעל בזהירות 300 מ"ל מים חמים, מערבבים כך שהבצל והקוסקוס יוצרים שכבה אחת. לאחר מכן מניחים את הירקות ואת פילה הלברק על גבי הקוסקוס, כשצד העור כלפי מטה. מוסיפים את עלי הבזיליקום.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 12-15 דקות או עד שהקוסקוס מקבל נפח והדג מבושל. ה
מגישים את הדגים על מצע הקוסקוס והירקות עם זילוף מיץ לימון וקצת גרידת לימון מעל. ניתן להגיש לצד יוגורט.

 

 
  
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.