תרומת הצנע לסצינה: כך הומצאו הפתיתים, והפכו לשוס קולינרי

 
עודכן 10:47 27/02/2018

בימים הקשים של קום המדינה, פנה בן גוריון לחברת "אסם" כדי למצוא פיתרון זול ומשביע לילדי ישראל. כמה זה הצליח? ההמצאה הזו מוגשת כיום במסעדות יוקרה בעולם • 70 על 70

 
 
 
 
 

ישראל תרמה לעולם לא מעט המצאות היסטוריות ששינו את פניו; בתחום הקולינריה, קצת פחות. עד היום מתווכחים מאיפה הגיעו הפלאפל והטחינה, החומוס והשווארמה. אבל על פיתוח אחד, אין ויכוח.

 

הפתיתים הגיעו לעולם בתקופת הצנע בשל המחסור באורז. ראש הממשלה בן גוריון פנה לאוסם כדי שייצרו תחליף זול. "בן גוריון אמר, בוא נכין איזה מאכל", אומר השף שאול בן אדרת, "יאכלו, ישבעו והעיקר שיהיה משהו זול". ב"אסם" חזרו עם בצק מצומק שבכלל הגיע מהמסורת האירופית, אבל הכי חשוב, בצורת אורז. "למעשה זה סוג של פסטה אפויה, שאכן צורתה המקורית היתה כמו של גרגירי אורז", מוסיף השף ישראל אהרוני.

 

באופן מפתיע, לאחר שיוצרה גרסת הפתיתים המעוגלים, העולם התאהב בהמצאה הישראלית. כיום תוכלו למצוא פתיתים תחת השם איזראלי קוסקוס, בצורות בישול והגשה שונות, בלא מעט מסעדות יוקרה בארצות הברית. והפתיתים ידועים גם כאחד המאכלים שהילדים הכי אוהבים. "האמת", מסכם אהרוני, "גם אני מת על זה".

 

 

 
  
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.