ראשי ערוץ 10 צרו קשר על אודותינו
 
 
 
 
 

מאפינס בננה ושיבולת שועל

 
עודכן 09:32 25/05/2017

אחרי כושר או סתם לארוחת בוקר מהירה במיוחד - מאפינס בננות עם שיבולת שועל שמחזיר את כל האנרגיה לגוף

 
 
 
 
 

אביזרים:

תבנית למאפינס עם 12 שקעים

עטרות (מנז'טים) מנייר

 

חומרים:

4 בננות בשלות

150 גרם קמח רגיל שופרסל

50 גרם קמח מלא שופרסל

100 גרם שיבולת שועל לדייסה שופרסל

100 גרם ( 1/2 כוס) סוכר חום גרין

1.5 כפיות אבקת אפייה שופרסל

כפית סודה לשתייה שופרסל

1 ביצה

60 גרם שמן זית שופרסל

100 גרם אגוזי מלך שופרסל

1/4 כפית מלח שופרסל

 

 

אופן ההכנה:

 

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו). טורפים את הביצה וקוצצים בצורה גסה את כל האגוזים - למעט 12 שלמים שישמשו לקישוט.
  • בקערה, מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, שיבולת שועל, סוכר חום, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח ואת אגוזי המלך הקצוצים.
  • בקערה שנייה מועכים את הבננות לעיסה בעזרת מזלג, מוסיפים אליהן את שמן הזית והביצה הטרופה ומערבבים היטב.
  • בעזרת כף עץ משלבים בין שתי התערובות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (אם מערבבים יותר מדי המאפינס יוצאים פחות מוצלחים).
  • שמים עטרת נייר בכל אחד מהשקעים בתבנית המאפינס.
  • בעזרת כף ממלאים את השקעים בתבנית בתערובת המאפינס. אופים כ 20-30- דקות, או עד שמזלג המוכנס למרכז אחד המאפינס יוצא נקי.
  • מוציאים מהתנור ונותנים למאפינס להתקרר מעט לפני שאוכלים.

 

 

 
  
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.