לא תאמינו כמה קלוריות יש ביין ובירה

 
עודכן 11:23 16/06/2015

צריכת היינות והבירות בישראל נמצאת בעליה מתמדת. רגע לפני שאתם מוזגים לעצמכם כוס ומרימים לחיים בואו לקרוא על היתרונות של האלכוהול וכמה כדאי לצרוך כדי לא לעלות במשקל

 
 
 
 
 
צילום : Getty Images / אימאג'בנק
 

לכל עם או קבוצת אתנית יש משקה חריף מסורתי, בעל תכונות ייחודיות של טעם, ריח וסיפורי גבורה המייחדים אותו לעומת שאר המשקאות, וישנה גם תרבות שתייה סביבו. האלכוהול, משרה הרגשת שמחה ורוגע, שתיית משקאות חריפים בקבוצה הייתה מאז ומעולם דרך מקובלת לחגוג, לבלות או להביע שמחה.

 

בארץ תרבות היין התפתחה באיטיות, תהליך הגלובליזציה ותרבות היאפים בארץ הקנה ליין מעמד חשוב והוא הפך לסמל סטאטוס. בארץ החלו לקיים פסטיבלים מקומיים של טעימות יין שנעשו חלק אינטגראלי משוק הבידור והפנאי בארץ. בשבתות פותחים היקבים הישראליים את שעריהם לביקורים ומדריכים מקצועיים מספקים הסבר מקיף על תהליך הפקת היין בליווי טעימות. יקבי בוטיק קטנים ומשפחתיים התחילו לצוץ והיקבים הוותיקים פתחו מרכזי מבקרים המעניקים חוויה תיירותית. גל העלייה מרוסיה העלה את צריכת האלכוהול בישראל גם כן. בכל העשור הראשון של המילניום החדש, המשיכה צריכת האלכוהול הישראלית לטפס לרמות חדשות. גם הייצור המקומי התפתח, הן בתחום היין והן בתחום הבירה. צריכת היינות בישראל נמצאת בעליה מתמדת.

 

טופז דרזנר,דיאטנית ראשית של חברת ״שומרי משקל״, עושה לכם סדר בבקבוק השתייה.

 

יתרונות האלכוהול

האלכוהול מורכב ממולקולות פשוטות, בעלות פוטנציאל התמכרות, והוא אחד מהמשקאות הנפוצים ביותר בעולם. האלכוהול מגיע לכל אברי הגוף והשפעתו העיקרית היא במוח. אלכוהול כמו כל חומר הרדמה רגיל, גורם לדיכוי מערכת העצבים המרכזית, והשפעתו תלויה בריכוזו בדם.

 

איך הגוף מתמודד עם אלכוהול?

האלכוהול נספג במהירות בגוף דרך מערכת העיכול, מגיע משם אל הדם ומשם אל שאר הגוף. האלכוהול עובר פירוק בכבד וחלקו מופרש בשתן. לכבד לוקח כשעה לפרק יחידה אחת של אלכוהול. יחידה אחת של אלכוהול שוות ערך ל- 350 מ"ל בירה = שליש בירה  או 120 מ"ל יין = כוס יין או 30 מ"ל של ליקר טהור = כוסית.

רמת האלכוהול בדם יורדת ברמה קבועה ללא קשר לכמות הצריכה. ככל שהצריכה עולה, עולה גם זמן הפירוק והפינוי מהדם. ככל שהאדם רזה יותר כך כמות האלכוהול משפיעה עליו יותר.

 

ספיגת האלכוהול תלויה בכמות ובהרכבו של המזון במערכת העיכול בזמן שתיית האלכוהול.

מזון שומני יאט מעט את קצב ספיגת האלכוהול, לעומת זאת שתיית אלכוהול על "בטן ריקה " תגרום לספיגה מואצת של האלכוהול בדם ולהשפעה מהירה מאוד.

 

מחקרים הצביעו על כך שיין, במיוחד יין אדום, הוא המשקה האלכוהולי המועיל ביותר לבריאות הלב. המחקר ייחס את ההשפעה המיטיבה על בריאות הלב לחומרים נוגדי החמצון המצויים בקליפות ובגרעיני הענבים. קיימת מחלוקת בקרב החוקרים לגבי מי מהמרכיבים משפיע יותר, האלכוהול או חומרים נוגדי חמצון.

  

  

 
האלכוהול נספג במהירות בגוף
האלכוהול נספג במהירות בגוף צילום : פוטוליה
 

החומרים הפעילים העיקריים ביין

 1. אלכוהול - עפ"י הספרות המקצועית, האלכוהול ידוע כתורם בעיכוב היווצרות טרשת העורקים. אלכוהול מגביר ייצור HDL-כולסטרול (הכולסטרול 'הטוב') ומקטין את יצירת קרישי הדם.

 

2. פּוֹליפֶנוֹלים (חומרים נוגדי חמצון) בקבוצה זו נכללים הפְלַבוֹנוֹאידים והפוליפנולים שאינם פלבונואידים. לפוליפנולים, תכונות התורמות למניעת טרשת העורקים, הקטנת התגובה הדלקתית והגברת ייצור Nitric Oxide - NO. NO  מרפה את תאי השריר בכלי הדם ועל ידי כך גורם להרחבתם ולזרימה תקינה של הדם, וכתוצאה מכך לירידה בלחץ הדם. לפוליפנולים יש בנוסף תכונות המונעות היווצרות סרטן ותכונות המגנות על מערכת העצבים.

  

 
יין מעכב טרשת עורקים
יין מעכב טרשת עורקים צילום : fotolia
 

ומה עם בירה?

בירה היא משקה שמכינים על בסיס שעורה שעברה הנבטה, בתהליך ההתססה מוסיפים לשעורה כישות,  צמח המעניק לבירה את הטעם האופייני ויתרונות תזונתיים בריאותיים. השעורה היא דגן עשיר בוויטמין B, אשלגן, מגנזיום ואבץ. בבירה יש גם נוגדי חמצון (בדומה ליין ולתה הירוק). ממחקרים עולה ששתיית בירה בכמות מתונה של בקבוק ליום משפרת את  תפקוד מערכת החיסון, את רמות הכולסטרול בגוף ועוזרת במניעת מחלות לב. בחלק מהמחקרים נמצא ששתיית בירה לאחר פעילות גופנית עצימה עוזרת בהתאוששות המתאמן.

 

מהמחקרים ברור ששתייה מרובה של בירה בבת אחת אינה מטיבה עם הגוף. שתייה מרובה בבת אחת גורמת לעליית סוכרים ולאלכוהול בגוף, המעודדים את אגירת האלכוהול כשומן.  כאשר שותים בירה במינון של בקבוק מדי פעם ולא בתדירות גבוהה ניתן ליהנות מיתרונותיה הבריאותיים מבלי לפגוע בתהליך ההרזיה.

 

שתיית אלכוהול היא חברתית ותמיד מלווה באכילה או יותר נכון בנשנוש. כאשר שותים אלכוהול כחלק מהארוחה יותר קל לחשב את הכמות להיערך בהתאם. כאשר יוצאים לשתות עם חברים כמות האלכוהול בד"כ גבוהה יותר ומלווה בפולי סויה "אדממה" במקרה הטוב ופלטת מטוגנים במקרה הפחות טוב. 

 

 

 

 
לאכול פולי אדממה ליד הבירה
לאכול פולי אדממה ליד הבירה צילום : פוטוליה
 
  
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.