הצצה: בית פרטי ומעוצב בקרית אונו

 
נגיעות של כחול וצהוב
נגיעות של כחול וצהוב צילום: שי אפשטיין
 
עודכן 08:50 12/04/2014

הדיירים חובבי עיצוב בפני עצמם, הם הורים לארבעה בנים בגילאים שונים העדיפו חללים מינימליסטיים ואווריריים ויותר מכל מקום נוח וכיפי בו יוכלו לחיות

 
 
 
 
 

האדריכלית דנה וישקין התבקשה לתכנן בית, חלק מדו-משפחתי, הכולל שתי קומות עיקריות ומרתף, נבנה על מגרש בן 300 מ"ר בקרית אונו. שני חלקי הבית הדו-משפחתי תוכננו בתיאום, על-ידי אותה האדריכלית, אשר יצרה התאמה בין חזיתות הבתים.  מדובר בשני בתים, העומדים כל אחד בפני עצמו ויוצרים ביחד מבנה אחד שלם והרמוני. על-מנת להשתלב במרקם האורבני הצפוף יחסית, תכנון החזיתות אופיין במינימליזם, באיפוק, וכן בצמצום ודיוק בבחירת החומרים. כדי להתמודד עם החזית הצרה כלפי הרחוב, האגף הפונה לרחוב חולק לשתי מסות אופקיות, כאשר פס צר של חלונות מפריד בין הקומות.

 

בעלי הבית, חובבי עיצוב בפני עצמם, הם הורים לארבעה בנים בגילאים שונים. בנוסף להעדפותיהם העיצוביות, שכללו בין היתר את הצורך בחללים מינימליסטיים ואווריריים, יותר מכל הם רצו בית נוח, כייפי ומפנק עבורם ועבור הילדים, בית שיאפשר מגוון חללים ופונקציות, שיהיה כיף לחיות ולארח בו.

 
תאורה גדולה בסלון של קמחי תאורה
תאורה גדולה בסלון של קמחי תאורה צילום : שי אפשטיין
 

מן החוץ אל הפנים

כדי להתמודד עם הפרופורציות המאתגרות של המגרש ועל-מנת ליצור חלוקה לשני אגפים שונים, לאפשר פרטיות בכל אחד מהם, ולייצר מערכת תנועה פונקציונלית, הכניסה לבית מתבצעת מהדופן הצידית הארוכה שלו. לאחר הליכה בשביל המרוצף בטון מוחלק, ומעבר חווייתי בגשר קל, העובר מעל חצר אנגלית המלווה את הבית לכל אורכו, מגיעים אל רחבת הכניסה. הרחבה מקורה על-ידי פרגולה, הבנויה מקונסטרוקציית פלדה ועליה סרגלי עץ. דלת הכניסה רחבה ומזמינה, מוקפת בחיפוי קיר תואם, היוצר אלמנט אדריכלי אחד נקי ושלם, ותופר בין שני האגפים הבנויים. מעל הפרגולה ויטרינה מאורכת הממשיכה את האלמנט של הדלת, ומכניסה אור אל מרכז הבית.

 

עם פתיחת הדלת, נחשף חלל כפול, אשר מהווה את מרכז הבית וקושר בין חלקיו אופקית ואנכית. מול הכניסה ממוקמות מדרגות בטון מרחפות הנתמכות על קיר מרכזי, ותחומות במעקה זכוכית אוורירי. מהתקרה הגבוהה של החלל הכפול משתלשלים שבעה גופי תאורה המדמים טיפות, הניתנים לצפייה מכל עבר, ויוצרים חגיגה של ממש.

 
מבט אל החוץ
מבט אל החוץ צילום : שי אפשטיין
 
דלת כניסה של דקור
דלת כניסה של דקור צילום : שי אפשטיין
 

חגיגת צבעים בקומת הקרקע

מצידו האחד של החלל הכפול נמצא אגף המגורים, המכיל סלון, פינת אוכל ומטבח ארוך, המופרד באמצעות אי. התכנון המוקפד כולל בין היתר שילוב חללי האכסון והמערכות הטכניות בקירות ובתקרה, ריהוט מינימליסטי, ושימוש בתאורה באופן שתומך בחלוקת החללים. כל אלה יוצרים חלל פתוח, בעל פרופורציות נעימות, רציף, אוורירי והרמוני.

 

מבעד לויטרינה הגדולה, העשויה מפרופילי אלומיניום דקיקים ולבנים, ומוצללת באמצעות תריסי רפפה עדינים, נשקף דק המוקף צמחיה מינימליסטית, ומכיל בריכת שחיה, אשר מהווה מקום בילוי מרכזי עבור בני הבית ואורחיהם בערבי הקיץ החמים. מעל פינת הישיבה פרגולה הבנויה מקונסטרוקציית פלדה וסרגלי עץ, ממש כמו זו שבכניסה לבית.

 

מצידו האחר של הכניסה והחלל הכפול, ממוקם האגף הפרטי של קומת הקרקע. דלתות סמויות במישור הקיר מצניעות מאחוריהן את שירותי האורחים וכן פינת משפחה אינטימית ונעימה.

 
אי גדול ולבן במטבח
אי גדול ולבן במטבח צילום : שי אפשטיין
 
עוד מבט אל המטבח
עוד מבט אל המטבח צילום : שי אפשטיין
 
פינת אוכל ליד המדרגות לקומה השנייה
פינת אוכל ליד המדרגות לקומה השנייה צילום : שי אפשטיין
 

חדרי השינה

העלייה במדרגות הבטון המרחפות מובילה לגשר קל, המשקיף אל החלל הכפול, ומשתתף אף הוא בחגיגה. הקומה העליונה, בדומה לקומת הקרקע, מחולקת גם היא לשני אגפים בהתאמה, כשהגשר הקל מקשר ביניהם. מצידו האחד של הגשר ממוקמת יחידת ההורים, ומצידו השני ממוקמים חדרי הילדים. חדרי השינה וכן חדרי הרחצה ממשיכים אף הם את הקו העיצובי של הבית כולו.

 
חדר שינה בהיר
חדר שינה בהיר צילום : שי אפשטיין
 
חדר רחצה בסוויטת השינה
חדר רחצה בסוויטת השינה צילום : שי אפשטיין
 
חדר רחצה בשחור ולבן
חדר רחצה בשחור ולבן צילום : שי אפשטיין
 
בריכת שחייה מקורה
בריכת שחייה מקורה צילום : שי אפשטיין
 
 
  
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.