עוגיות תותי פרוטי ללא ביצים

 
עוגיות תותי פרוטי, או באיטלקית: "כל הפירות"
עוגיות תותי פרוטי, או באיטלקית: "כל הפירות" צילום: אריאל עוזרי
 
עודכן 11:52 03/03/2014
אודי לוי

דמיינו ביס מלא בטעמים מתקתקים וחמוצים של פירות שזה עתה נאפו יחד עם שקדים ווניל. עכשיו כנסו למתכון הנפלא הזה לעוגיות תותי-פרוטי איטלקיות

 
 
 
 
 

תותי פרוטי, קינוח פירות איטלקי שמשמעותו: "כל הפירות", נפוץ מאוד בחג המולד בשם Fruit Cake. המרקם האוורירי, הצבעוניות של הפירות והחיתוך הקטן גורמים לכולם לגנוב עוד ועוד חתיכות. במתכון כאן אפשר למצוא חגיגה של קליפות הדרים, דובדבנים ופיסטוק גרוס.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 20 יחידות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

1/2 2 מיכלים (625 מ"ל) שמנת מתוקה


300 גרם חמאה


1 כף תמצית וניל


1/2 1 כוסות (180 גרם) אבקת סוכר


1/2 כוס דבש


2 כוסות (280 גרם) קמח


5 כוסות (500 גרם) שקדים מולבנים פרוסים


1/3 כוס (60 גרם) קליפות הדרים


4 כפות דובדבנים מסוכרים קצוצים גס


1 כף פיסטוק גרוס


 

אופן הכנה:

 

  • על אש בינוני-נמוכה מבשלים את השמנת מתוקה, החמאה, תמצית הוניל, אבקת הסוכר ומחצית מכמות הדבש עד להיווצרות צבע חום ענברי.
  • מוסיפים לסיר את יתרת הדבש וממשיכים לבשל מעט ולהוריד מהאש.
  • מוסיפים לסיר את הקמח והשקדים ומערבבים.
  • מוסיפים את הקליפות הדרים, דובדבנים מסוכרים ופיסטוק ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מצננים כ-20 דקות (לא במקרר) ומחממים תנור ל-160 מעלות.
  • יוצרים עיגולים קטנים בגודל 4 ס"מ (ניתן ליצור תלוליות בעזרת כפית) ואופים כ-10 דקות.

 

 

באדיבות שף קונדיטור אודי לוי, מאפה נאמן
לבירור הסניף הקרוב לביתכם בטלפון: 02-6792840


מחפשים עוד מתכוני עוגיות? נסו את אלה:

 

עוגיות שוקולד קפה מושחתות

ריבועי ג'ינג'ר פריכים

בלונדיז חמוציות ופקאן

 
  
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.